Voor wie:

Voor jongeren uit de 1e en de 2e klas van het voortgezet onderwijs.

 

De avonden:

We beginnen om 19.30 uur en sluiten om ongeveer 21.00 uur. De avonden worden 1 keer in de twee weken gehouden  in het verenigingsgebouw op het Pieter Zandt terrein in Kampen, Kamperstraatweg 1a.

 

De naam

Er is geen schip, dat uitvaart zonder anker. De zee is onbetrouwbaar. Er kunnen stormen opsteken, waardoor het schip onbestuurbaar wordt. Dan is het anker nodig. Zo heeft onze ziel ook een anker nodig. Wat kan het ook stormen in ons leven, als er verdriet of pijn komt. Waar is dan houvast? Dan is er ook in ons leven een anker van HOOP nodig. God heeft HET Anker uitgeworpen in het Volbrachte werk van Zijn Zoon, Jezus Christus. Deze HOOP beschaamt niet. Dit ANKER houdt, in vreugde en verdriet, in leven en sterven, ons levensschip vast!
 

Indeling van de avonden:

We beginnen met een inleiding over een Bijbelgedeelte, een persoon uit de Bijbel of een actueel thema. Daarna volgt de bespreking van de inleiding. Soms bespreken we stellingen of vragen; soms gaan we hiervoor in groepjes uit elkaar.

 

Na een korte pauze wordt er een spel of activiteit georganiseerd. We hebben al weer veel leuke activiteiten in petto. Wat dacht je van een avond sieraden maken voor de meiden en een ballonwagenrace voor de jongens? Of met de hele groep ontbijtkoek eten met jas, sjaal en muts op? Ook doen we opdrachtenbingo of een (Bijbelse) quiz. Zie de hiernaast geplaatste foto's

 

Thema's:

Naast Bijbelse onderwerpen worden er ook actuele thema's besproken. Ook worden er verdeeld over het seizoen een tweetal thema avonden georganiseerd waarop een gastspreker wordt uitgenodigd.

 

Activiteiten:

Naast de reguliere JV-avonden worden verdeeld over het seizoen diverse activiteiten georganiseerd. We bakken oliebollen, we fietsen met tandems voor een goed doel, of we gaan bijvoorbeeld een vrijdagavond schaatsen of bowlen.

 

Kortom:

Veel leerzame en gezellige avonden. Kom gerust een keertje kijken en neem dan ook eens een vriend of vriendin mee!

Voor meer foto's klik hier