Sola Fide

Beetje vreemde naam… toch? Sola Fide is een Latijnse naam. De naam betekent: door het geloof alleen. Toch wel een mooie naam eigenlijk. Alleen door het geloof, en niet door allerlei goede werken, is een mens rechtvaardig voor God. Het allerbelangrijkste van het bezoeken of leidinggeven aan de jeugdvereniging, is om dát te leren: door het geloof in God is een mens (een jongere, een leidinggevende) rechtvaardig voor God.

 

Voor wie:

Iedereen vanaf 16 jaar is hártelijk welkom op onze gezellige jeugdvereniging. Je mag natuurlijk altijd een keertje komen kijken of onze jv iets voor jou is.

 

Waar:

We komen eens in de 2 weken bij elkaar in het verenigingsgebouw bij de Pieter Zandt in Kampen, Kamperstraatweg 1a. 

 

Hoe laat:

We starten om 20.00. Om 22.00 uur sluiten we de avond. Daarna mag je nog gezellig wat blijven napraten. We sluiten om 22.30 uur de deuren (dan zijn de zakken chips meestal ook wel leeg J).

 

Wat doen we op een JV avond:

Elke avond starten we met zingen en gebed. Daarna staan we stil bij een gedeelte of een thema uit de Bijbel. Elk seizoen hebben we een ander thema. Bijvoorbeeld de Bergrede, of de ‘Ik ben…-woorden’ zijn wel eens aan bod geweest. Daarna is het tijd voor pauze. In de pauze kletsen we gezellig met elkaar of trappen we een balletje op het plein.

Het programma voor na de pauze is wisselend. Meestal doen we een spel. Zo hebben we wel eens het ‘rode-draad-spel’ gedaan. Een onderdeel van dat spel was dat je geblinddoekt een échte varkenskop moest voelen. Die kop was net ’s middags bij de slager gehaald. Lachen, gieren, brullen…

 

Zo nu en dan huren we de sportzaal af en sporten we door tot we écht niet meer kunnen. Even het luie zweet eruit. En… heel belangrijk om te weten: we starten het seizoen met een keigaaf openingskamp. Ergens anders op deze site vind je daarover meer informatie. Ook organiseren we wel eens een dropping of een bbq. Kortom: een bezoekje aan onze jv is méér dan de moeite waard!

 

Thema avonden:

Ongeveer twee keer per seizoen hebben we een thema-avond, die soms gehouden wordt samen met een andere jv van onze gemeente. We nodigen dan een spreker uit.

 

Wanneer:

Voor data kun je kijken op het rooster onder het kopje agenda. Ook vermelden we steeds in het contactblad als er weer een avond wordt gehouden.

 

Voor meer foto's klik hier