Verslag Introkamp 2012


Wie heeft wel eens één uur ’s nachts door een verregend bos geslopen, op zoek naar een geheime code? Of om drie uur ’s nachts een karbonade van de barbecue gegeten? En vervolgens om vijf uur ’s nachts maar weer een ochtendtoilet gemaakt, zonder geslapen te hebben? Is er iemand die daarna ook nog vrolijk mee kon doen aan een zeer zwaar zeskamp? En… is er iemand die dat ook nog heel erg chill vond?

 

Ons jv-weekend van 28 en 29 september was chill. De stemming zat er al meteen goed in toen we aan het eind van de middag verzamelden bij ons verenigingsgebouw. Daar heeft onze pastoraal medewerker, kandidaat van Olst, de opening van het kamp en tegelijk van het seizoen verzorgd. In het verenigingsgebouw heeft hij ons in gedachten meegenomen naar het dal Dura, waar de vrienden van Daniël gedwongen werden te knielen voor het afgodsbeeld. Was het nu echt zo erg om één keer iets te doen wat niet mocht? De oven brandde voor hen die niet naar Nebukadnezar luisterden. Toch bleven de vrienden trouw aan hun God. Die getrouwheid kwam niet uit hen zelf, legde kandidaat van Olst ons uit, maar die kregen ze van God. Het wonder is dat God de Vader Zijn eigen Zoon niet spaarde in het vuur van Zijn toorn.

 

Na deze mooie openingswoorden vertrokken we vol goede moed richting camping de Verborgen Hoek in Harich (Friesland). Daar werden de tenten opgezet en werd de barbecue voor de eerste keer aangestoken. Dat hebben we vervolgens zo’n vier à vijf keer gedaan in 24 uur.


Tijdens de avondsluiting keken we vooruit op het komende seizoen, met als thema: de bekendmakingen van de Heere in de Bijbel, die beginnen met : Ik ben…


Daarna het nachtspel. Er moest een geheime code gekraakt worden. We moesten onze creatieve talenten gebruiken en dat ging de een beter af dan de ander. De barbecue ging opnieuw aan en er werd weer heerlijk gegeten. Daarna werden we pas echt wakker. Van slapen kwam de hele nacht niets meer. Tegen de ochtend zag iedereen er een paar tinten bleker uit dan vrijdagavond, maar het was nog steeds ‘chill’.

 

Tijdens de Bijbelstudie op zaterdagmorgen dachten we na over de oudste zoon uit de gelijkenis van de verloren zoon. Wie is nu eigenlijk de ‘verloren zoon’? We weten niet hoe het afloopt met die oudste zoon. Gaat hij uiteindelijk naar binnen om het feest mee te vieren? De Heere Jezus laat het einde open. Het is een vraag aan ons. Wat doen wij met de roepstem van de Heere? Tijdens de Bijbelstudie was ouderling de Groot onze gast namens de kerkenraad. We hebben zijn bezoek erg gewaardeerd! Tenslotte wachtte ons nog een pittig zeskamp met onder andere op het programma: volleyballen met waterballonnen, blind paardrijden en touwtrekken op een zeil dat met zeep was ingesmeerd. Kortom: we hebben een leerzaam, fijn verblijf gehad in Harich.